Bucureşti, 06 august 2016 COMUNICAT PRIVIND REZOLUŢII ADOPTATE DE CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL TAROM în data de 04.08.2016

Consiliul de Administrație al Tarom s-a reunit în ședință joi, 4 august, având pe ordinea de zi mai multe puncte privitoare la activitatea Companiei.

Unul dintre obiectivele principale ale administratorilor este reprezentat de creșterea eficienței pe toate planurile în cadrul TAROM. O atenție deosebită este acordată evoluției financiare a companiei, fapt reflectat de rezultatele financiare pentru primele șase luni din 2016, care se încadrează în bugetul aprobat pentru acest an. Prin urmare, Consiliul de Administrație a decis ca Gabriel Stoe să își reia rolul de Director Financiar în cadrul TAROM, pentru a continua ameliorarea rezultatelor financiare și atingerea obiectivelor stabilite pentru 2016. Așa cum este cunoscut, Gabriel Stoe a fost numit Director Financiar al TAROM în 2015, în urma unei selecții efectuate conform OUG 109 / 2011, iar din martie 2016, a preluat interimar și atribuțiile funcției de  Director General. Consiliul de Administrație apreciază activitatea și îi mulțumește lui Gabriel Stoe pentru eforturile de a redresa Compania și de a consolida echipa executivă.

Selecția unui Director General al TAROM, în conformitate cu prevederile Legii 111 / 2016, este un proces estimat să mai dureze 4-6 luni. Între timp, Consiliul de Administrație dorește să lucreze în continuare în strânsă legătură cu echipa executivă și a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atribuțiile de Director General, începând din 5 august 2016 și până la încheierea procesului de selecție. Dan Plaveti este membru în Consiliul de Administrație al TAROM. Are experiență managerială în companii private si de stat și cunoștințe solide în domeniul aviației, fiind absolvent al Facultatii de Aeronave.

Consiliul de Administrație are convingerea că proiectele și planurile menite să asigure buna funcționare a Companiei vor fi continuate de actuala echipă executivă.

CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE

Radu Francis FLORESCU

PREȘEDINTE

 

Despre TAROM

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

CONTACT:

Biroul de presă TAROM

E-mail: presa@tarom.ro

EV SSL