Bucureşti/07.05.2016. Precizări cu privire la informatiile despre achiziţia de pături

Compania TAROM doreste sa aduca precizari in legatura cu informatiile eronate aparute in presă, despre cantitatea si pretul păturilor consumabile achizitionate.

Oferirea acestui produs la bord face parte din politica traditionala de servicii a Companiei TAROM; desi necesarul de pături a fost  mai mare in trecut, din considerente economice, compania a scazut numarul păturilor achiziţionate, de-a lungul timpului. Contractul de achizitie a fost facut pentru 6000 bucati (din care au fost livrate pana acum 1500 bucati) si nu pentru 44.000 bucati. Compania a publicat permanent, pe pagina sa de website, informatii despre acest proces,  http://www.tarom.ro/despre-noi/achizitii/arhiva/anunt-de-achizitie-directa-paturi-consumabile-de-tipul-fleece-polar.html. Cat priveste pretul de achizitie real/ patură, acesta este  este de aproximativ 10 ori mai mic decat cel vehiculat in presa. Aceasta achizitie s-a finantat din fonduri proprii TAROM.

Păturile sunt distribuite la bordul aeronavelor TAROM pasagerilor clasei Busines si, in situatii speciale (copii, bolnavi) pasagerilor care calatoresc in clasa Economic. Aceste pături sunt, de asemenea, distribuite la cursele charter oficiale (prezidentiale, guvernamentale).

Achizitia acestui produs s-a facut prin licitatie deschisa, conform prevederilor Regulamentului de Achizitii TAROM. Mentionam ca demersurile pentru achizitionarea păturilor au inceput in octombrie 2015 si, pana in prezent, au fost organizate trei proceduri de licitatie; doua proceduri au fost anulate pentru ca ofertele primite nu s-au incadrat in prevederile bugetare, ultima procedura a fost finalizata in aprilie 2016.  Criteriul de selectie a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Specificatii tehnice ale produsului, conform caietului de sarcini sunt urmatoarele: Dimensiuni 100 cm x 150 cm; material moale tip fleece/polar din fibre sintetice ignifugate, cu proprietati antistatice care nu lasa scame; culoare albastru inchis; margini surfilate. Greutate material - 180 gr/mp. Impachetate individual.

Compania TAROM este o societate comerciala, finantata din surse proprii, care isi desfasoara activitatea intr-un mediu concurential si care doreste sa pastreze standardele de calitate ale  serviciile oferite la bordul aeronavelor sale, din respect pentru pasagerii sai si valorile brandului TAROM.  Consideram regretabil faptul ca informatiile aparute in presa denaturaza adevarul si aduc prejudicii de imagine companiei aeriene nationale.

 

Despre TAROM

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

 

CONTACT:

Biroul de presă TAROM, e-mail: presa@tarom.ro

EV SSL