Bucureşti/22.05.2016: Compania Nationala TAROM introduce ruta directa IASI-MADRID

Incepand cu 25 iunie 2016, compania TAROM in parteneriat cu aeroportul Iasi, lanseaza o noua ruta in portofoliul sau: Iasi – Madrid. In prezent, TAROM efectueaza zboruri directe din Iasi catre 6 destinatii externe (Munchen, Londra-Luton, Roma, Bologna, Torino, Tel Aviv) si zilnic 4 frecvente Bucuresti-Iasi-Bucuresti.

Noua ruta va opera cu doua frecvente saptamanale, in zilele de miercuri si sambata, cu decolare de la Iasi la ora 19:50 si sosire la Madrid la ora 23:05. Decolarea la Madrid va avea loc la ora 01:10, iar aeronava va ateriza la Iasi la ora 05:10 (toate orele sunt locale).

Gabriel STOE, Director General al Companiei TAROM

Cu mare placere anuntam introducerea unei noi curse externe din Iasi, un important nod aerian din tara, preocuparea noastra fiind diversificarea portofoliului de rute in zone din tara unde exista potential de dezvoltare. Datele pe care le-am primit demonstreaza ca Iasi-Madrid va fi o ruta profitabila, cu atat mai mult cu cat o astfel de cursa nu se opereaza in prezent din Iasi,  iar pentru noi acest lucru reprezinta un avantaj.  Clientii companiei noastre se vor bucura, asa cum i-am obisnuit, de servicii de calitate pe aceasta noua ruta, putand calatori in siguranta si confort. Ne bucuram ca parteneriatul TAROM cu Aeroportul Iasi este intr-o continua dezvoltare”.

Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi

„Deschiderea noii curse directe Iasi-Madrid se concretizeaza in urma negocierilor intense cu partenerul nostru TAROM care a inteles ca un astfel de proiect merita sa fie pus in practica. Vorbim de o cursa asteptata de foarte multa vreme. Solicitarile pentru aceasta destinatie, care sunt numeroase si vin din medii diferite, dar si legaturile intre cele doua orase, pe diverse paliere de activitate, au reprezentat fundamentul economic de calcul pentru partenerul nostru. Cursa directa Iasi-Madrid presupune o durata de zbor de 4 ore si folosirea unei aeronave care sa permita transportul mai multor pasageri odata, pentru a fi profitabila. Conectarea Iasului cu capitala Spaniei era necesara pentru ca vorbim de o destinatie turistica de mare impact. In plus, Madrid este un important centru cultural si universitar, unde ajung sa studieze multi tineri din regiunea noastra. Totodata, Madrid este cunoscut ca un puternic centru industrial si de afaceri, si se creeaza astfel posibilitatea ca noi investitori straini sa vina sa isi dezvolte afacerile in zona noastra, dar este si un oras unde muncesc numerosi concetateni care se intorc in tara si contribuie, indirect, la dezvoltarea economica a regiunii. In acelasi timp, noua ruta faciliteaza reintregirea familiilor mult mai des, in Madrid locuind multi oameni din regiunea Moldovei. Tin sa multumesc companiei TAROM pentru deschidere si increderea pe care ne-o acorda atunci cand inteleg ca in Iasi exista potential de dezvoltare”.  

        

Despre TAROM

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

 

CONTACT:

Biroul de presă TAROM, e-mail: presa@tarom.ro

EV SSL