INFORMARE IMPORTANTĂ PENTRU PASAGERII TAROM CARE CĂLĂTORESC CĂTRE ȘI DINSPRE AUSTRIA

Începând cu 27.02.2020, autoritățile austriece au revizuit condițiile de intrare și transit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de până la data de 30 septembrie 2020.

Astfel, începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria.

Nu uitați faptul că:

  • biletele pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare sau pot fi rambursate.
  • modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor. Pentru suport, vă rugăm să contactaţi agentul emitent al biletului.

Mai multe detalii: https://tarom.ro/bucura-te-de-flexibilitate 

Ȋn cazul în care biletele au fost achiziţionate pe site-ul TAROM sau într-o agenţie TAROM, vă rugăm să vă adresaţi la: tarom@aon.at sau Call Center TAROM contact@tarom.ro

Informații site MAE: http://www.mae.ro/node/51901 

Detaliile oficiale ale autoritatilor austriece: https://www.bmk.gv.at/en/service/entry-requirements.html 

EV SSL