Solidaritatea dovedită în cele mai grele momente este aceea care face dovada unei națiuni mărețe!

La cererea fondatorilor platformei “Donează pentru linia întâi”, Compania Națională TAROM a organizat și executat un zbor care a transportat 350.000 măști FFP2 ce vor fi donate către D.S.U. care, la rândul său, le va distribui spitalelor din România.

O aeronavă Boeing 737-800 NG a Companiei Naționale TAROM a decolat de la Aeroportul International Henri Coanda în data de 08.04.2020, cu destinația: Aeroportul Internațional ShenZhen (SZX). Aeronava a aterizat înapoi la Otopeni în data de 09.04.2020, la orele 17:00.

Echipajul a fost format din piloții: Alexandru Scărlătescu, Cătălin Lateș, Adrian Potcovaru, Traian Lepădatu, Alexandru Ghiurco și Cristian Iancu, iar echipa de suport a fost formată din loadmaster: Andrei Petre și Gabriel Țuțuianu, și tehnicienii: Romeo Ivan și Costel Muscalu.

Mesaj al organizatorilor campaniei: “Peste 6.000 de oameni și peste 300 de companii care au contribuit la campania “Donează pentru linia întâi” le mulțumesc piloților TAROM și tuturor celor care ne-au spriijinit în efortul de a aduce materialele atât de necesare celor care luptă pentru viață: medicilor și personalului sanitar, Armatei și jandarmilor. Este în continuare nevoie să rămânem solidari în această perioadă care ne-a pus pe toți la grea încercare! Oricine dorește să ni se alăture poate găsi mai multe informații aici: https://www.emag.ro/doneaza - orice ajutor este binevenit! “

“Așa cum am declarat încă de la începutul acestei crize, compania TAROM va răspunde oricărei inițiative menite să susțină lupta împotriva acestei pandemii. In acest sens, TAROM a reconfigurat deja doua aeronave Boeing 737-800 NG pentru a putea transporta materialele sanitare atât de necesare în această perioadă. Mai mult, încercăm activ să găsim noi soluții și să venim cu propuneri în sprijinul autorităților, iar faptul că zece dintre colegii noștri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc și să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiți să rămânem în prima linie. Le mulțumesc pentru efort lor, și celorlalți colegi, care au lucrat la conversia celor două aeronave pentru a obține, într-un timp foarte scurt, această capabilitate de transport marfă. Menționez faptul că aceasta cursă nu ar fi fost posibilă fără imensul sprijin acordat de către Reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Aeronautică Civila Romana, Ambasada României în Republica Populară Chineză și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România”, a declarat directorul general TAROM, George Barbu.

EV SSL